***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Тонове неохранявани пестициди „цъкат като еко-бомби“ из складове у нас. Военната помощ за Украйна от ЕС е за €10 млрд.


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
    на 23 май    

 

В Народна Република България преди 1989 година страната ни е на челните места в земеделските статистики на Източния блок. През годините в земеделието ни са употребявани разнообразни типове пестициди.

С идването на демокрацията обаче тези химикали стават ничии. Малко над 15 000 тона пестициди с изминал период се трансформират в нежелано завещание за общините, в които се намират.
В хранилища или стоманобетонни контейнери – из страната цъкат екобомби.

***

Проверката е разследване на ефирен репортаж, на който се вижда по какъв начин Гешев пали пура и евентуално се намира в кабинета си в Съдебната палата. 

Според член 56 от Закона за здравето се не разрешава тютюнопушенето в закритите публични места - в пространствата с обособени работни места, където се поставя труд, както и в пространствата към тях със спомагателно и обслужващо предопределение.

***

„ На 22 май 2023 година в деловодството на Висшия правосъден съвет е подадено второ предложение от членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за определяне на съображение за предварително освобождение на Иван Гешев от длъжността „ основен прокурор “ “.

***

***

„ По-рано редица някогашни бойци в ЧВК " Вагнер ", интервюирани от екипа на Gulagu.net, споделиха, че Евгений Пригожин е образувал няколко бригади убийци с присъединяване на специфичните служби, чиито задания включват пътешестване до Европа и Съединени американски щати и осъществяване на терористични актове и политически убийства за заплашване ", пишат още от правозащитния план.

***

По-рано през днешния ден се появиха изказвания, че Мария Габриел ще е единственият човек от ГЕРБ-СДС в бъдещото държавно управление, а всички останали министри ще са от " Продължаваме промяната ". От мненията под обява на Росен Костурков от Политическа партия, обаче, излиза наяве, че " Демократична България " също ще има свои министри. 

***

Досега Европейски Съюз е обезпечил на Украйна военна помощ за 10 милиарда евро, заяви европейският висш представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди началото на днешното съвещание на министрите на защитата от Европейски Съюз в Брюксел. По думите му това е доста повече от предстоящото.

***

Досегашният шеф на ръководството за битка с корупцията към Кремъл Андрей Чоботов е отхвърлен, излиза наяве от информацията на ТАСС. Чоботов бе един кръга на така наречен " силовики " към Владимир Путин. Това са представители на специфичната работа ФСБ, правоприемник на руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР), които са в непрекъсната битка за въздействие в Кремъл с представителите на армията и на олигархическите кръгове в Москва.

***

Бил Гейтс изясни, че сега се води тиха война сред най-големите корпорации в света като " Майкрософт ", " Google " и " OpenAI ", като последната е известна със основаването на ChatGPT. Целта им е да разработят най-хубавия вид на изкуствения разсъдък.

***

След като през вчерашния ден Кириакос Мицотакис, водачът на първата мощ на изборите Нова народна власт, одобри мандата и го върна несбъднат, в този момент остава Сакеларопулу да връчи мандат на водача на третата мощ ПАСОК Никос Андрулакис.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР